Ένας από τους λόγους που επιλέγει κάποιος self hosted wordpress είναι η δυνατότητα να το διαχειρίζεται πλήρως από μόνος του. Αυτό φυσικά απαιτεί αρκετό χρόνο και μεράκι. Κάθε φορά που γίνεται μια αναβάθμιση στην έκδοση είναι απαραίτητο να διαβάζει κανείς εκτός από νεά features και αυτά που εγκαταλείπονται. Για παράδειγμα με την έλευση του WordPress 2.7 εγκαταλείπεται η συμβατότητα προς τα πίσω όσον αφορά τα category feeds.

Το 2.6.5 προειδοποιούσε (μέσα στο αρχείο wp-rss2.php) ότι θα πρέπει να γίνει αλλαγή του feed από http://your.blog/wp-rss2.php?category_name=foo σε http://your.blog/?feed=rss2&category_name=foo (αντίστοιχα και για άλλα feed formats) . Παρά την προειδοποίηση όμως αν γινόταν χρήση του πρώτου τρόπου γινόταν το κατάλληλο redirection με αποτέλεσμα το category feed να λειτουργεί. Στο wordpress 2.7 αυτό καταργήθηκε. Η πρώτη σύνταξη δίνει (πλέον) το κεντρικό feed του blog και όχι το feed της αντίστοιχης κατηγορίας. Ο δεύτερος (και σωστός) τρόπος φυσικά και εξακολουθεί να λειτουργεί.

Αν δεν γίνει η απαραίτητη αλλαγή όπου χρειάζεται, το category feed που έχει κάποιος (πχ το category feed για κάποιο planet) θα περιέχει ΟΛΑ τα posts του blog και όχι μόνο της αντίστοιχης κατηγορίας…

Από ale3andro

3 σκέψη για το “Αλλαγή των category feeds του WordPress (έκδοση 2.7)”
  1. Μετά το εκπληκτικό σου πόνημα “Αναδιοργάνωση του Google Reader” χτυπάς για μια ακόμη φορά με τη συγγραφική ελέγεια “Αλλαγή των category feeds του WordPress (έκδοση 2.7 μάλιστα!)”. Μιλάμε ότι ζαλίστηκα και μόνο που διάβασα τον τίτλο. Και μετά απορείς που δεν σε διαβάζει κανένας (ούτε εγώ το διάβασα το post, απλά κάνω σχόλια για να κάνεις μετά και εσύ, ξανά εγώ και να αυτοπαραμυθιάζεσαι οτι και καλά έχεις δημοφιλή blog). Αυτά ρε, ούτε οι λοιποί ελιτιστές δεν κάθονται να τα διαβάσουν… 🙂

  2. Φίλε Νάσο, η θεματολογία του (επώνυμου 😉 ) blog μου είναι επιλεγμένη με αυστηρά κριτήρια προσωπικού ενδιαφέροντος. Σκοπός μου δεν είναι να κάνω ένα blog που να το διαβάζει πολύς κόσμος (γιατί στην τελική δεν μπορώ να το κάνω) αλλά ένα blog που πιθανόν να ενδιαφέρει μερικά άτομα (ίσως πολύ συγκεκριμένα – σε αυτό θα συμφωνήσω μαζί σου) να παρακολουθούν, όπως παρακολουθώ και εγώ άλλωστε αρκετά blogs.
    Επίσης ορισμένα άρθρα, όπως αυτό, δημοσιεύονται και αλλού (δες αριστερά τα Planet ΕΛ/ΛΑΚ και Planet Hellug)
    Υ/Γ. To security code παραμένει 😛

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.