Απο τότε που γύρισα απο τις διακοπές χρησιμοποιώ Ubuntu στην δουλειά σχεδόν αποκλειστικά. Ένα απο τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετώπιζα (μέχρι σήμερα) ήταν στα έγγραφα του Word που είχανε πίνακες. Επειδή είναι δημιουργημένα με γραμματοσειρές True Type όταν ανοίγουνε με το Open Office και τις default γραμματοσειρές του Ubuntu σε πολλές περιπτώσεις είναι τόσο άσχημα μορφοποιημένα που δεν βγαίνει άκρη – σχεδόν δεν διαβάζονται. Πρόβλημα υπάρχει επίσης και στις εκτυπώσεις όπου τα φωνήεντα με τόνο εκτυπώνονται “λασπωμένα”.

Εδώ και πολύ καιρό έψαχνα μια γραμματοσειρά η οποία τουλάχιστον να εκτυπώνεται καθαρά και βρήκα μια (freesans) αλλά το πρόβλημα είναι ότι χρειάζεται αλλαγή της γραμματοσειράς κάθε φορά που ανοίγει το έγγραφο.

Η λύση τελικά είναι απλή και είναι η εγκατάσταση των True Type γραμματοσειρών και στο Ubuntu με το παρακάτω command :

sudo apt-get install msttcorefonts

εφόσον είναι επιλεγμένο το “Universe” στα repositories. Σειρά έχει η ενεργοποίηση των φρεσκοεγκατεστημένων fonts με επανεκκίνηση ή το

sudo fc-cache -fv

Ένα άνοιγμα αρχείου του Word (κατά προτίμηση με πίνακες) στο Open Office ή στο AbiWord είναι αρκετό για να δει κανείς την διαφορα.

Από ale3andro

2 σκέψη για το “Ubuntu και True Type Fonts”
  1. Σε ευχαριστώ για την . Είχα και εγώ το ίδιο πρόβλημα με το UBUNTU.

    Κατά τα άλλα είμαι αρκετά ευχαριστημένος με αυτό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.