Λόγω των διακοπών των τελευταίων ημερών σίγουρο είναι οτι έχουμε τραβήξει πολλές φωτογραφίες με ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές. Τι μπορεί να κάνει το Ubuntu για αυτές;

Καταρχήν, το Ubuntu δεν χρειάζεται drivers για να καταλάβει ότι στην usb θύρα του υπολογιστή έχει συνδεθεί μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή και όχι ένα stick.

Με το που θα συνδεθεί μια ψηφιακή φωτογραφική λοιπόν στο PC θα ανοίξουν σχεδόν ταυτόχρονα 2 παράθυρα. Το πρώτο δίνει 2 επιλογές είτε να αγνοήσουμε την φωτογραφική μηχανή είτε να κάνουμε import τις φωτογραφίες ενώ το δεύτερο μας δίνει και μια extra επιλογή: να ανοίξουμε την φωτογραφική μηχανή σαν ένα οποιοδήποτε usb stick με το nautilus (αντίστοιχο του windows explorer).

Αν στο πρώτο παράθυρο (με τα 2 κουμπιά) επιλέξουμε import τότε ξεκινάει ο οδηγός εισαγωγής ο οποίος μας δίνει επιλογή φακέλου στον οποίο θα γίνει η εισαγωγή, ορισμό κατηγοριών των φωτογραφιών, διαγραφή των φωτογραφιών απο την φωτογραφική μηχανή μετά την εισαγωγή και τέλος διατήρηση των ονομάτων των αρχείων. Με το πάτημα του κουμπιού import οι φωτογραφίες αποθηκεύονται στον σκληρό δίσκο. Τόσο απλά.

Αν στο δεύτερο παράθυρο (με τα 3 κουμπιά) επιλέξουμε import θα ξεκινήσει το gThumb, ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα διαχείρισης φωτογραφιών, το οποίο προσφέρει περισσότερες επιλογής όπως παραδείγματος χάρην την αποθήκευση περιγραφής σε κάθε εικόνα ξεχωριστά και την κατηγοριοποίηση τους ανάλογα με το θέμα.

Οι εντυπώσεις που αφήνει το Ubuntu στον συγκεκριμένο τομέα είναι άριστες, αφού προσφέρει ολοκληρωμένη υποστήριξη εισαγωγής και διαχείρισης φωτογραφιών. Μάλιστα, σε σχέση με τα Windows XP (χωρίς την εγκατάσταση επιπρόσθετων προγραμμάτων), εμφανίζεται φιλικότερο προς τον μέσο χρήστη.

Από ale3andro

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.