Το ntfs-3g δείχνει να δουλεύει καλά για την ώρα, αλλά στο χθεσινό post υπήρχε μια παράλειψη… Δεν γίνεται το mount με ntfs-3g στο startup. Η λύση έρχεται πάλι απο το ntfs-3g.org.


Θα πρέπει να γίνουν comment στο fstab (μέσα στον φάκελο /etc) οι γραμμές που κάνουν mount (read-only) τα NTFS partitions και να μπούνε καινούργιες εγγραφές της μορφής:

/dev/hda1 /mnt/windows ntfs-3g defaults 0 0

Αμέσως μετά reboot και είμαστε έτοιμοι.

Μερικές παρατηρήσεις σχετικά με το ntfs-3g: Μέχρι σήμερα όλοι οι drivers που υπήρχαν για read/write access σε ntfs partitions ήταν non-stable. Το ntfs-3g ισχυρίζεται ότι είναι πλέον stable. Επειδή όμως, όπως επισήμανε ο nickp, η διαδικασία που περιγράφεται στα 2 τελευταία posts δεν είναι τόσο απλή για έναν μέσο χρήστη περιμένω σε επόμενο update του Ubuntu να ενσωματωθεί το ntfs-3g (σε stable version φυσικά) στο synaptic και γιατί όχι να είναι η default εφαρμογή για mounting ntfs partitions εφόσον αποδειχθεί και στην πράξη stable.

Πάντως η προσθήκη της συγκεκριμένης δυνατότητας είναι σίγουρο οτι θα αποτελέσει ένα ακόμα κίνητρο για να ασχοληθεί ένας χρήστης με το ubuntu και με το linux κατ’ επέκταση. Με βάση όμως τον παραπάνω συλλογισμό, με βάζει σε υποψίες το γεγονός οτι το ubuntu φαίνεται να αργεί να ενσωματώσει αρχικά και να διαφημίσει στην συνέχεια αυτήν την δυνατότητα. Αυτό οφείλεται στην επερχόμενη έκδοση (βλέπε Feisty Fawn) ή μήπως τελικά υπάρχουν προβλήματα με την σταθερότητα του (παρά τις διακυρήξεις των κατασκευαστών του);

Από ale3andro

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.