Πριν από μερικούς μήνες, εκτύπωσα στον εκτυπωτή του σχολείου, ένα otto robot. Το συναρμολόγησα και δυστυχώς έμεινε στο ράφι λόγω απουσίας ελεύθερου χρόνου.

Το Otto προγραμματίζεται με την εφαρμογή του Otto blockly, η οποία έχει εκδόσεις για Windows, Linux αλλά δυστυχώς ή έκδοση για Linux έχει μείνει πίσω. Με δεδομένο ότι το ρομπότ ελέγχεται από μια βιβλιοθήκη Arduino (αυτήν), σκέφτηκα να φτιάξω και για αυτό το ρομπότ ένα πρόσθετο Mind+.

Η σελίδα του πρόσθετου είναι [εδώ].

Μερικές σκέψεις / παρατηρήσεις:

(0) Το ρομποτάκι θέλει σωστή ρύθμιση του καθενός από τα 4 σέρβο γιατί διαφορετικά ή κίνηση του δεν θα είναι σωστή.

(1) Ενώ πηγαίνει μπροστά και πίσω πολύ ικανοποιητικά έως άριστα, δυστυχώς οι στροφές αριστερά και δεξιά είναι λίγο προβληματικές.

(2) Οι χοροί και οι ήχοι είναι καταπληκτικοί!

(3) Χρειάζεται απαραίτητα εξωτερική τροφοδοσία. Παρόλο που φαίνεται να λειτουργεί με το USB καλώδιο που προγραμματίζεται είναι αδύνατον να τροφοδοτηθούν 4 σέρβο κινητήρες, ένας αισθητήρας απόστασης και ένα buzzer με τα 5V και το λιγότερο από 1A που παίρνει από τον υπολογιστή. Χρησιμοποιώ ένα μπαταριόκουτο με 4xAA μπαταρίες από το Polytech R3

Από ale3andro

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.