Νομίζω ότι κανείς δεν περίμενε το τραγικό ατύχημα στα Τέμπη για να διαπιστώσει την Ελληνική δημοσιογραφική πραγματικότητα εν έτει 2023. Είδα το παρακάτω βίντεο του luben.tv και πραγματικά δεν πίστευα στα μάτια και στα αυτιά μου (δεν παρακολουθώ ειδήσεις από την τηλεόραση πολλά χρόνια τώρα).

Τα καλύτερα άρθρα που διάβασα τις μέρες αυτές, τα έχουν γράψει δύο έγκριτοι αθλητικογράφοι: ο Βασίλης Σαμπρ΄ακος [εδώ] και ο Μιχάλης Τσώχος [εδώ]. Αθλητικογράφοι, όχι πολιτικοί δημοσιογράφοι. Οι star δημοσιογράφοι των τηλεοπτικών παραθύρων, εκτός τόπου και χρόνου για άλλη μια φορά. Ειδικά το άρθρο του Σαμπράκου το οποίο μιλάει για τις ευθύνες των media, είναι μια σπάνια οπτική σε ένα χώρο δημοσιογράφων – τηλεδικαστών – παντογνωστών που στα δικά μου μάτια είτε αγνοούν είτε αδιαφορούν για τη στοιχειώδη δημοσιογραφική δεοντολογία.

Η αισιόδοξη νότα της ιστορίας αυτής, έρχεται και πάλι από το άρθρο του Σαμπράκου: ευτυχώς η νέα γενιά αδιαφορεί τελείως γι’ αυτούς, για τα κανάλια και τις ιστοσελίδες τους. Σε λίγα χρόνια, που θα έχει γεράσει ακόμη περισσότερο το ήδη γερασμένο “πιστό” τους κοινό, μοιραία θα αποσυρθούν μαζί με το σάπιο σύστημα τους.

Ελπίζω ότι θα αντικατασταθούν από κάτι πολύ πιο υγιές…

Από ale3andro

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.