Σεπτέμβριος 2021. Εδώ και λίγες μέρες οι εκπαιδευτικοί έχουμε επιστρέψει στα σχολεία μας για να ετοιμάσουμε τη νέα σχολική χρονιά. Άλλη μια σχολική χρονιά παρέα με τον κορονοϊό.

Το μυαλό μου γυρνάει ένα χρόνο πίσω, στον Σεπτέμβριο του 2020. Την αγωνία για το άγνωστο της νέας σχολικής χρονιάς. Το 2019-2020 είχε κλείσει με εκ περιτροπής διδασκαλία, το 2020-2021 ξεκινούσε με πλήρη σύνθεση τμημάτων. Με μεγάλα ερωτηματικά για το πως θα λειτουργήσουν τα παιδιά με τη μάσκα, με τα διαλείμματα με διαχωρισμό μαθητών, με το αν και πως θα πρέπει να χρησιμοποιούνται τα εργαστήρια Υπολογιστών, με το πως θα γίνουν οι αναπληρώσεις των συναδέλφων που μοιραία θα νοσήσουν και πολλά άλλα.

Έχω την αίσθηση ότι ο φετινός Σεπτέμβριος μας βρίσκει σε μια διαφορετική αφετηρία: υπάρχει η εμπειρία της δύσκολης περσινής χρονιάς και πρωτίστως, πέρα και πάνω απ’ όλα, η ασφάλεια και η σιγουριά που μας δίνει η επιστήμη μέσω των εμβολίων.

Η μοναδική μου ίσως ένσταση στο πρωτόκολλο που έχει ανακοινώσει το Υπουργείο Παιδείας για τη φετινή σχολική χρονιά, είναι η χρήση μάσκας στα διαλείμματα.

Πιστεύω ότι στη φετινή σχολική χρονιά θα κάνουμε μερικά βήματα ακόμη προς την επιστροφή μας στην κανονικότητα του σχολείου – στην προ κορονοϊού εποχή.

Καλή μας σχολική χρονιά!

Από ale3andro

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.