die welleΕίναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι στην εποχή της παντοκρατορίας της διαφήμισης μερικές πολύ καλές ταινίες βρίσκουν ακροατήριο αφού έχουν διαδωθεί κυριολεκτικά από στόμα σε στόμα. Μια από αυτές τις ταινίες είναι και το Κύμα (γερμανικός τίτλος Die Welle) που χωρίς να έχει διαφημιστεί (δεν μιλάω για τηλεόραση και ραδιόφωνο γιατί ακόμη και στο σινεμά δεν είχε ούτε μια αφίσα!) κατάφερε να γεμίσει μια ολόκληρη αίθουσα Κυριακή απόγευμα στο Ster της Θεσσαλονίκης και μάλιστα στην προβολή των 20.20! Εγώ βρέθηκα εκεί και την είδα μετά από πρόταση άλλων. Η αρχική αντίδραση ήταν “… μα γερμανική ταινία;;…” αλλά τελικά με αποζημίωσε και με το παραπάνω. Ήταν η πιο δυνατή ταινία που είδα τον τελευταίο καιρό και  με προβλημάτισε αρκετά. Την συστήνω ανεπιφύλακτα.

Δυστυχώς δεν βρήκα αγγλικό trailer στο youtube (το γερμανικό βρίσκεται εδώ) αλλά μόνο αυτό το teaser.

Από ale3andro

2 σκέψη για το “Το κύμα – Die welle”
  1. Καλό. Όχι τόοοοσο καλό κατά τη γνώμη μου, αλλά το μήνυμά του ήταν αρκετά ευκρινές. Το οποίο μνμ είναι η ανάγκη του ανθρώπου να ανήκει σε ευδιάκριτες, συμπαγείς και ομοιογενείς ομάδες, και το πόσο εύκολα χειραγωγείται η ανάγκη τους αυτή, όχι κατ’ ανάγκη από κάποιο τρίτο κέντρο. Σαν ταινία έχει κάποια ελαττωματάκια, όπως για παράδειγμα υπερβολικά γραμμική αφήγηση, και κάκιστες ερμηνείες, αλλά πιθανόν να μην είναι αυτό το ζητούμενο. Μου άρεσε, αλλά έχω κάποιες ενστάσεις κυρίως αναφορικά με κάποια δευτερεύων μηνύματα της ταινίας. Τέλοσπάντων, εγώ θα του έδινα ένα οριακό 7. (Μου άρεσε δλδ!)

    Υ.Γ. Αν πάντως είδες την ταινία επηρρεασμένος και από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, να σου πω ότι δεν είναι η κατάλληλη για να καταλάβεις την ψυχοσύνθεση των ατόμων που συμμετέχουν στις διάφορες κινητοποιήσεις (δεν εννοώ εδώ πρεζόνια, “γνωστούς-αγνώστους” και προβοκάτορες). Θα σου πρότεινα καταρχάς να δεις προσεκτικά τον “Ταξιτζή”.

  2. Δεν μπορώ να πω ότι ήμουν επηρρεασμένος από την “ατμόσφαιρα” όταν το είδα… Μού άρεσε πάντως πολύ και με προβλημάτισε ακόμη περισσότερο.
    Αυτό που ήταν αστείο πάντως ήταν ο χαιρετισμός… Θα μπορούσαν να βρουν κάποιον που να πείθει περισσότερο 😛

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.