geotaggingΆλλο ένα tag? Νομίζω ότι το geotagging είναι πραγματικά χρήσιμο και όχι απλά ένα ακόμη tag. Πολλές φορές γράφουμε, φωτογραφίζουμε, ηχογραφούμε φορτώνουμε πολλά tags (βάζουμε και μια άδεια Creative Commons) και δημοσιεύουμε. Που έγιναν όμως όλα τα παραπάνω; Πού τοποθετούνται γεωγραφικά; Δεν θα ήταν χρήσιμο να μπορούμε να ψάχνουμε posts, φωτογραφίες, podcasts, vidcasts κλπ βάσει γεωγραφικής τοποθεσίας; Να μπορούμε για παράδειγμα να δούμε τι σκέφτεται κάποιος τον οποίο δεν ξέρουμε αλλά ζεί κοντά μας και έχει τα ίδια ενδιαφέροντα με μας.

Πριν προσθέσουμε ένα geotag πρέπει πρώτα να το βρούμε και να το προσδιορίσουμε (προσδιορισμός ενός geotag γίνεται συνήθως με καθορισμό latitude και longitude). Ο πρώτος τρόπος που μου ήρθε στο μυαλό όταν έψαχνα το δικό μου geotag (στην Μυτιλήνη) ήταν το Google Earth. Το γήπεδο της Μυτιλήνης για παράδειγμα (Kenteris Court of Mytilene όπως με πληροφορεί το Google Earth 😛 ) έχει Latitude : 39° 5’52.32″N και Longitude : 26°33’15.24″E. Το feedburner όμως δέχεται άλλο format geotag (αποκλειστικά σε μοίρες με 4 δεκαδικά και όχι σε μοίρες λεπτά κλπ). Μετατροπέας έδω. Στο καινούργιο format το γήπεδο έχει Latitude : 39.0978 και Longitude : 26.5542

Το flickr υποστηρίζει επίσης κάποιας μορφής geotagging. Όχι με την μορφή αριθμητικού tag αλλά με την μορφή τοποθέτησης των φωτογραφιών στον χάρτη (με drag and drop). Με το λίγο που το είδα δεν ξέρω αν είναι καλύτερο, πάντως είναι σίγουρα ευκολότερο για όσους δεν θέλουν να ασχολούνται με latitude, longitude κλπ. Εντύπωση πάντως μου κάνει το πόσοι άνθρωποι έχουν taggαρει τις φωτογραφίες τους με αυτό τον τρόπο. Για μια μικρή πόλη όπως η Μυτιλήνη για παράδειγμα υπάρχουν 574 geotagged photos!!!

Από ale3andro

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.