Οι μηχανικοί της Εκπαίδευσης κάνουμε εδώ και λίγο καιρό τα πρώτα μας βήματα σε μια προσπάθεια να συσπειρωθούμε και να προωθήσουμε πιο αποτελεσματικά τα αιτήματα μας. Αφορμή για τους περισσότερους ήτανε ο νέος (αν και όχι τόσο νέος πλεόν) νόμος για τις εισφορές μας στο ΤΣΜΕΔΕ (εξισωνόμαστε με τους υπόλοιπους μηχανικούς του Δημόσιου τομέα μόνο στον τομέα των εισφορών και εξακολουθούμε να είμαστε οι μοναδικοί μηχανικοί του δημοσίου που δεν παίρνουνε το σχετικό επίδομα).

Εδώ στην Μυτιλήνη έγινε μια προσπάθεια να ενημερώσουμε τους τοπικούς φορείς για τα θέματα μας και σε αυτό το πλαίσιο συναντηθήκαμε με τον πρόεδρο του ΤΕΕ Β. Αιγαίου και πετύχαμε την υιοθέτηση εκ μέρους του παραρτήματος των αιτημάτων μας. Αντίστοιχες κινήσεις έγιναν και στην υπόλοιπη Ελλάδα με αποτέλεσμα να σταλούν από όλα σχεδόν (όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω) τα περιφερειακά τμήματα του ΤΕΕ επιστολές προς την κεντρική διοίκηση. Τα αιτήματα μας έγιναν αποδεκτά απο την κεντρική διοίκηση του ΤΕΕ και αυτό, κατά την γνώμη μου, ήτανε το πρώτο μεγάλο βήμα στον αγώνα μας. Στην συνέχεια ακολούθησε επιστολή απο τον πρόεδρο του ΤΕΕ στο Υπουργείο Παιδείας και πριν λίγες μέρες (στις 28/11) το Υπουργείο Παιδείας έστειλε επιστολή υποστήριξης των αιτημάτων μας στο ΥΠΕΧΩΔΕ (ως αρμόδιο υπουργείο). Παρόλο που αρχικά οι προοπτικές φαντάζανε δυσοίωνες κάτι φαίνεται να κινείται. Η υποστήριξη του αιτήματος μας απο το Υπουργείο δεν μπορεί παρά να αποτελεί καλό νέο για τον αγώνα μας…

(Περισσότερα νέα και λεπτομέρειες στο site της Ε.Δ.ΜΗ.Δ.Ε και στο blog των Μηχανικών της Β/θμιας Εκπ/σης.)

Από ale3andro

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.