Μπορεί το καλοκαίρι να οδεύει σιγά σιγά προς το τέλος του αλλά ο Αύγουστος είναι ο κατεξοχήν μήνας των διακοπών. Διακοπές σημαίνει ταξίδια με όλα τα διαθέσιμα μέσα (πλοία, αεροπλάνα, τρένα, λεωφορεία, αυτοκίνητα), ενοικιάσεις δωματίων, ταξιδιωτικά γραφεία, διασκέδαση και ένα σωρό άλλα πράγματα. Ξέρουμε όμως τα δικαιώματα μας; Το παρακάτω έντυπο, όπως διάβασα στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής 12/8, κυκλοφόρησε σε λιμάνια, αεροδρόμια, σταθμούς κτλ και μας ενημερώνει αναλυτικά για τα δικαιώματα μας. Είναι μια πολύ καλή πρωτοβουλία και νομίζω οτί αξίζει να το διαβάσουμε προσεκτικά.

Βρίσκεται εδώ. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν πάντως τα δικαιώματα μας όσον αφορά την ακτοπλοΐα. Για παράδειγμα :

– Να του προσφερθεί, με έξοδα της εταιρείας, φαγητό, σε περίπτωση καθυστέρησης πέραν των τεσσάρων (4) ωρών και διαμονή, σε περίπτωση που ο απόπλους προβλέπεται για την επόμενη ημέρα ή ξεπερνά το χρονικό
όριο των έξι (6) ωρών.
– Να αποζημιωθεί χρηματικά, σε ύψος 25% ή 50% (επί του καθαρού ναύλου), σε περίπτωση μεταβίβασής του στον τόπο προορισμού, με καθυστέρηση μεγαλύτερη των τριών (3) ή έξι (6) ωρών αντίστοιχα.

Βέβαια υπάρχει η υποσημείωση ότι τα παραπάνω προβλέπονται σε νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί σύντομα και στο φυλλάδιο δεν αναγράφεται ημερομηνία κυκλοφορίας. Άραγε ψηφίστηκε αυτό το νομοσχέδιο;

Από ale3andro

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.