Τριήμερο καθαρής Δευτέρας σε ένα εξοχικό. Παλιά τηλεόραση χωρίς ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή. Συνοδός της τηλεόρασης, ο αποκωδικοποιητής της παραπάνω εικόνας: tv star t910 usb pvr. Σύνδεση scart. Τηλεχειριστήριο αυθεντικό δεν υπάρχει, έχει χαλ΄ασει. Υπάρχει ένα από αποκωδικοποιητή crypto άγνωστης μάρκας το οποίο λειτουργεί μεν αλλά με πολύ πίεση στα κουμπιά και μια στο τόσο. Ο αποκωδικοποιητής έχει μόνο CH+ και CH- hardware κουμπιά.

Ψάχνω στο playstore για εφαρμογές ir remote για το κινητό μου που έχει ir blaster. Για την τηλεόραση (μάρκα Philips) υπάρχουν πολλά προφίλ που λειτουργούν, για τον αποκωδικοποιητή τίποτα. Ούτε η μάρκα tv star ούτε η (Ελληνική;) crypto. Χρόνος αρκετός. Κατεβάζω την εφαρμογή IrCode Finder με την ελπίδα να σταθώ τυχερός κάνοντας μια κατά κάποιο τρόπο, brute force απόπειρα.

Πράγματι, λίγα λεπτά αργότερα ο αποκωδικοποιητής ανταποκρίνεται! Είναι μάλλον η τυχερή μου μέρα! Η εφαρμογή μου δίνει device/address 10EF. Παίζοντας με τα commands (για αρκετή ώρα είναι η αλήθεια), κατάφερα να φτιάξω στο χαρτί ένα πίνακα με αντιστοιχίσεις για τα κουμπιά του τηλεχειριστηρίου. Δυστυχώς όμως το IcCode Finder είναι trial και δεν επιτρέπει να αποθηκεύσεις περισσότερα από 2 κουμπιά. Δεν θέλω τόσο να δω τηλεόραση ώστε να πληρώσω 1,59 ευρώ για απεριόριστα saves. Η έρευνα στο playstore συνεχίζεται.

Εντοπίζω την εφαρμογή irplus infrared remote, φαίνεται ότι πρέπει για τη δουλειά που τη θέλω. Δημιουργία νέου custom τηλεχειριστήριου και επεξεργασία κουμπιών. Εισαγωγή των κωδικών και πλέον το προφίλ για το τηλεχειριστήριο είναι έτοιμο!

Όπως φαίνεται και στη διπλανή εικόνα, υπάρχουν και μερικά κουμπιά που είναι άχρηστα, κυρίως στο κάτω μέρος. Αποφάσισα να τα κρατήσω παρ’ όλα αυτά.

Επειδή η αρχική μου έρευνα στο google, έβγαλε ότι υπήρχαν άνθρωποι που σε κάποια φάση έψαξαν για προφίλ γι’αυτές τις συσκευές, αποφάσισα να κάνω export. Αν λοιπόν κάποιος, κάποια στιγμή ψάξει κάτι τέτοιο και καταλήξει από το google σε αυτό το post, το προφίλ τηλεχειριστήριου αποκωδικοποιητή tv star ή και crypto για την εφαρμογή irplus infrared remote, βρίσκεται σε [αυτό] το αποθετήριο.

Από ale3andro

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.