Φέτος, για πρώτη φορά, χρησιμοποιώ συστηματικά το ScratchJr στις Γ και Δ τάξεις. Πιστεύω ότι είναι η ιδανική εφαρμογή για την πρώτη γνωριμία των μαθητών μου με τα οπτικά περιβάλλοντα προγραμματισμού τύπου Scratch.

Ένα ακόμη μεγάλο πλεονέκτημα της εφαρμογής είναι ότι υπάρχει δωρεάν εφαρμογή ScratchJr στο Play Store και μπορούν όσα παιδιά έχουν tablet (τα περισσότερα) να έχουν την εφαρμογή και να φτιάχνουν έργα και στο σπίτι τους.

Για desktop περιβάλλοντα, δεν υπάρχει native εφαρμογή αλλά υπάρχει ένα open source port για Windows/Linux/MacOS το οποίο είναι διαθέσιμο [εδώ].

Δυστυχώς η έκδοση για Ubuntu Linux είναι αρκετά παλιά με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί σε Ubuntu 20.04 LTS που έχω στα εργαστήρια των σχολείων όπου εργάζομαι (υπάρχει πρόβλημα με dependencies της libpango).

Ευτυχώς βρέθηκε ένας καλός άνθρωπος που έκανε fork το αρχικό repository και έλυσε το θέμα των dependecies με αποτέλεσμα η εφαρμογή να λειτουργεί άριστα και σε Ubuntu 20.04 LTS.

Η συνεισφορά μου σε αυτή την προσπάθεια είναι η Ελληνική μετάφραση της εφαρμογής. Σε [αυτό] το repository λοιπόν, υπάρχει ένα fork που προσθέτει στην εφαρμογή πλήρη Ελληνική μετάφραση όπως επίσης και ένα έτοιμο deb αρχείο [εδώ] για όσους θέλουν την εφαρμογή αλλά δεν θέλουν να ασχοληθούν με τεχνικές λεπτομέρειες.

Από ale3andro

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.