ROBOTICS poster_A3Σήμερα παρέλαβα για λογαριασμό του σχολείου στο οποίο εργάζομαι το κιτ ρομποτικής Lego WeDo για την συμμετοχή μας στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για μαθητές Δημοτικού που διοργανώνει η WRO Hellas.

Η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στον διαγωνισμό ήταν μια πραγματικά ανεπανάληπτη ευκαιρία γιατί μαζί δινόταν δωρεάν το κιτ Lego WeDo (προσφορά των εταιριών OTE και Cosmote) που διαφορετικά θα ήταν αδύνατον να αγοράσουμε στο σχολείο.

Με δεδομένη την αγάπη των παιδιών για το Scratch (μέσω του οποίο προγραμματίζεται το Lego WeDo) δεν μπορώ να φανταστώ το μέγεθος του ενθουσιασμού των παιδιών της ομάδας ρομποτικής μόλις δουν το κιτ και αρχίσουμε να δουλεύουμε για τον διαγωνισμό.

Αν και δυστυχώς δεν μπόρεσα να παρακαλουθήσω κάποιο από τα workshops για εκπαιδευτικούς που ήδη έγιναν σε μεγάλες πόλεις, στην σελίδα του διαγωνισμού υπάρχει σύνδεσμος για 12 εισαγωγικές δραστηριότητες για το συγκεκριμένο κιτ που θα βοηθήσουν τα παιδιά να μπουν στο κλίμα, να σκεφτούν και να υλοποιήσουν την δική τους κατασκευή.

Περιμένω με πολύ μεγάλη ανυπομονησία τις πρώτες συναντήσεις της ομάδας ρομποτικής αμέσως μετά τις γιορτές!

Από ale3andro

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.