Για τις ανάγκες του κεφαλαίου 10 (Επεξεργασία Κειμένου) της Πληροφορικής Α’ Γυμνασίου έψαχνα ένα πρόγραμμα εκμάθησης πληκτρολόγησης για τους μαθητές και τις μαθήτριες μου. Ένας τυπικός επεξεργαστής κειμένου φάνηκε στην πράξη ότι δεν βοηθάει πολύ γιατί τα παιδιά γράφουν μεν αλλά χωρίς ανατροφοδότηση και χωρίς να βάζουν τόνους, να διορθώνουν τα λάθη κλπ.
Στο Linux υπάρχει σχετική δραστηριότητα στο GCompris το οποίο μπορεί να είναι φτιαγμένο για μικρότερα ηλικιακά παιδιά, αλλά οι δραστηριότητες πληκτρολογίου μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στην Α’ Γυμνασίου (κατά την άποψη μου). Για εργαστήριο με Windows υπάρχει το Stamina Typing Tutor το οποίο δοκιμάσαμε σήμερα στην τάξη και άρεσε πολύ στα παιδιά. Είναι δωρεάν λογισμικό και πλήρως εξελληνισμένο. Επίσης περιλαμβάνει και ένα πολύ χρήσιμο editor για αλλαγές στα κείμενα πληκτρολόγησης.

Τέλος, αν και off-topic, υπάρχει και το επίσημο αποθετήριο του ΠΣΔ με εκπαιδευτικό λογισμικό από Παιδαγωγικό Ινστιτούτο για το Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο και ΕΠΑΛ για debian based διανομές linux.

Από ale3andro

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.