Είναι πραγματικά απίστευτο αυτό που συμβαίνει με τις άδειες creative commons και την διανομή υλικού με αυτές τις άδειες… Οι φωτογραφίες που ανεβάζω κατά καιρούς στον λογαριασμό μου στο flickr “διαβάζονται” από μηχανές αναζήτησης και χρησιμοποιούνται με απολύτως νόμιμο τρόπο από ανθρώπους σε όλο τον κόσμο (με τον ίδιο τρόπο που χρησιμοποιώ και εγώ φωτογραφίες με άδεια creative commons σε διάφορα posts).

<bragging_mode>

Πριν λίγη ώρα χαζεύοντας τα στατιστικά του flickr ανακάλυψα ότι μια φωτογραφία που είχα τραβήζει τον Αύγουστο στο “Κλεάνθης Βικελίδης” χρησιμοποιείται από το wikimedia [εδώ]!!. Πριν λίγες μέρες με ειδοποίησαν ότι 2 φωτογραφίες μου (από Potsdam και Παρίσι) έχουν χρησιμοποιηθεί στους ηλεκτρονικούς τουριστικούς οδηγούς schamp [εδώ] και [εδώ]. Επίσης σε λίγες μέρες θα δημοσιευτεί και ένας τουριστικός οδηγός με εναλλακτικούς Ελληνικούς προορισμούς που θα περιλαμβάνει μια φωτογραφία που είχα τραβήξει στον Άγιο Αχίλλειο στις Πρέσπες [εδώ].

Κάπως έτσι φαντάζομαι πως καβαλάει κάποιος το καλάμι και καταλήγει να πιστεύει ότι τραβάει καλές φωτογραφίες 😛

</bragging_mode>

Από ale3andro

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.