Πριν λίγες ώρες γύρισα από την Γερμανία (πάντα ήθελα να το πω αυτό 😛 ) και συγκεκριμένα από το Potsdam, μετά από ένα τριήμερο συνέδριο του Euraxess network. Εκτός από τα του συνεδρίου είχα την ευκαιρία να γυρίσω για λίγο και στην πόλη και να βγάλω αρκετές φωτογραφίες. Για να είμαι ειλικρινής πριν το συνέδριο δεν το ήξερα καν το Potsdam αλλά διαβάζοντας μερικά πράγματα πριν πάω και κυρίως όσο ήμουνα εκεί ανακάλυψα μια όμορφη πόλη με μεγάλη ιστορία. Φυσικά το νούμερο ένα αξιοθέατο είναι το Sanssouci Park με τα ανάκτορα του βασιλιά Φρειδερίκου της Πρωσίας. Δυστυχώς δεν πρόλαβα να γυρίσω όλο το τεράστιο πάρκο (λόγω πολύ περιορισμένου χρόνου)  αλλά στο λίγο που είδα πραγματικά εντυπωσιάστηκα και είχα την αίσθηση ότι βρισκόμουν σε σκηνικό ταινίας…

To πλήρες σετ με τις φωτογραφίες από το flickr βρίσκεται εδώ.

Όπως συνηθίζω τράβηξα και μερικές από τις αγαπημένες μου πανοραμικές φωτογραφίες:

Υ/Γ. Αρνητική εντύπωση πάντως μου έκαναν τα 10 ευρώ για 5 ώρες internet σε ένα ξενοδοχείο 4 αστέρων (που μάλιστα δεν τα χρησιμοποίησα γιατί τελικά οι κωδικοί ήταν για μόνο 1 login!!! Δηλαδή 10 ευρώ για 5 συνεχόμενες ώρες και μάλιστα χωρίς να με ενημερώσουν πριν το αγοράσω!).

7 thoughts on “Potsdam, Germany!”
  1. Ένα δίκτυο για την προώθηση της μετακίνησης ερευνητών μεταξύ Πανεπιστημίων και Ερευνητικών Ιδρυμάτων. Συμμετέχουν τα περισσότερα Πανεπιστήμια στην Ελλάδα και μεταξύ αυτών και το Διεθνές στο οποίο είμαι αποσπασμένος φέτος.

  2. Το συνέδριο αυτό καθ’αυτό είχε μερικά πολύ ενδιαφέροντα sessions. Ειδικά τα best practices από άλλες χώρες με μεγάλη παράδοση σε αυτόν τον τομέα. Διάθεση να υποστηριχτούν οι ερευνητές υπάρχει αυτό που λείπει είναι ένα πιο ξεκάθαρο νομικό πλαίσιο.
    Για παράδειγμα πέρα από το βασικό πρόβλημα της χρηματοδότησης των ερευνητικών κέντρων και των εργαστηρίων των Πανεπιστημίων υπάρχει το μεγάλο πρόβλημα με την ασφάλιση. Αυτή τη στιγμή κανένα ασφαλιστικό ταμείο (και ειδικά το ΤΕΒΕ όπου ασφαλίζονται συνήθως) δεν ξέρει τι γίνεται σε περίπτωση που εισπράξει εισφορές από ξένο εργαζόμενο και χρειαστεί μετά από μερικά χρόνια να μεταβιβάσει ασφαλιστικά δικαιώματα σε αντίστοιχο ταμείο του εξωτερικού. Με λίγα λόγια χαμένα χρόνια για τον ερευνητή (από ασφαλιστικής σκοπιάς).
    Υπάρχουν και άλλα διαδικαστικά προβλήματα αλλά το παραπάνω είναι από τα βασικότερα!

  3. Ξα σε ζηλεύω, με την καλή έννοια. Αναπάντεχα εξαιρετικά ενδιαφέρον συνέδριο ακούγεται. Τίποτα πρακτικά, παρουσιάσεις online υπάρχουν?

  4. Μας είπαν ότι οι παρουσιάσεις θα αναρτηθούν σε ένα site που μπαίνουμε και παίρνουμε υλικό οι partners. Πρέπει να έχεις account για να μπεις αλλά αν ενδιαφέρεσαι μπορώ να σου στείλω υλικό 😉

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.