Παξοί - ΓάιοςΟ πρώτος προορισμός στις φετινές διακοπές ήταν οι Παξοί. Το ταξίδι περιελάμβανε αναχώρηση από Θεσσαλονίκη με προορισμό την Ηγουμενίτσα για να πάρουμε το πλοίο της γραμμής για τον Γάιο (σαν να λέμε τη Χώρα του Παξού). Η Εγνατία οδός είναι σε μεγάλο βαθμό έτοιμη και όταν θα ολοκληρωθεί η Ηγουμενίτσα και τα Ιωάννινα θα είναι πραγματικά πολύ κοντά στη Θεσσαλονίκη. Επίσης πολύ θετικό το ότι δεν έχει διόδια (εκτός από αυτά στα Μάλγαρα). Κάθε άλλη σύγκριση με τον εθνική οδό  της  κοροϊδίας Αθηνών – Θεσσαλονίκης με τα διόδια κάθε 100 χλμ περιττεύει.

Από την Ηγουμενίτσα το καράβι χρειάζεται 2,5 ώρες περίπου για να φτάσει στον Γάιο. Το λιμανάκι του Γάιου είναι πραγματικά πανέμορφο και το νησάκι απέναντι δίνει την εντύπωση ότι βλέπεις ένα ποτάμι και όχι την θάλασσα. Παξοί - ΛάκκαΕκτός από τον Γάιο στο νησί υπάρχουν άλλα δύο χωριουδάκια: ο Λογκός και η Λάκκα. Οι δρόμοι είναι πολύ στενοί – σε πολλά σημεία δεν χωράνε δύο αυτοκίνητα – και το νησί τόσο μικρό που μπορείς να το γυρίσεις σε 10′ με 15′ από την μια άκρη στην άλλη. Ίσως θα έπρεπε να αφήσουμε το αυτοκίνητο στην Ηγουμενίτσα και να νοικιάσουμε μηχανάκι. Εντύπωση επίσης προκαλεί ο τεράστιος αριθμός ιστιοπλοϊκών στα λιμανάκια του Γάιου και της Λάκκας.

Γενικά μπορώ να πω ότι είναι μάλλον ακριβό νησί. Το λιμανάκι της Λάκκας - ΠαξοίΑπό την διαμονή, το φαγητό, τα εισητήρια (47 ευρώ για μεταφορά του αυτοκινήτου από Ηγουμενίτσα σε Γάιο και άλλα τόσα για την επιστροφή) έως το καθημερινό καραβάκι για τους Αντίπαξους που κοστίζει 8 ευρώ το άτομο πήγαινε έλα (στον Παξό υπάρχει μόνο μια οργανωμένη παραλία το Μονοδένδρι η οποία δεν έχει άμμο – γενικά στον Παξό δεν υπάρχουν καλές παραλίες οπότε το πήγαινε έλα στις δύο καταπληκτικές παραλίες του Αντίπαξου είναι σχεδόν υποχρεωτικό).

Τα καραβάκια σε αφήνουν είτε στην Βρίκα Η παραλία βρίκα στους αντίπαξους είτε στο Βουτούμι. Η Βρίκα είναι με διαφορά η καλύτερη παραλία του Αντίπαξου (ίσως από τις καλύτερες της Ελλάδας). Τα χρώματα είναι τροπικά και η ψιλή λευκή άμμος στην παραλία ολοκληρώνει το μαγευτικό σκηνικό. Η παραλία είναι λίγο μικρή και κατά τις 12 με 13 κάθε μέρα γέμιζε ασφυκτικά (δεν μπορώ να φανταστώ πόσο περισσότερο κόσμο θα είχε τον Αύγουστο). Οι 2 ξαπλώστρες και 1 ομπρέλα κοστίζουν 8 ευρώ ενώ για καφέ ή αναψυκτικό πληρώνεις ξεχωριστά. Η μία από τις δύο ταβέρνες στις οποίες καθήσαμε ήταν πανάκριβη και το φαγητό απαράδεκτο (μια μερίδα σουβλάκι κοτόπουλο γύρισε πίσω και ευτυχώς δεν χρεώθηκε).

Το Βουτούμι Παραλία βουτούμι - Αντίπαξοιείναι σαφώς μεγαλύτερο, έχει επίσης πολύ όμορφα χρώματα αλλά δεν έχει άμμο στην παραλία (έχει μεγάλες άσπρες πέτρες) και δεν είναι οργανωμένη (δεν υπάρχουν ξαπλώστρες). Και σε αυτήν υπάρχουν δύο ταβέρνες (μετά το σοκ της προηγούμενης μέρας στη Βρίκα δεν κάναμε καν τον κόπο να καθήσουμε για φαγητό) η μια εκ των οποίων είναι ψηλά πάνω από την παραλία και έχει πανοραμική θέα σε όλο τον κόλπο.Ηλιοβασίλεμα στους Παξούς Ανεβήκαμε αλλά μια πινακίδα μας προειδοποιούσε ότι οι φωτογραφίες επιτρέπονται μόνο στους πελάτες του καταστήματος έτσι αγοράσαμε δύο μικρά μπουκαλάκια νερό (1 ευρώ το καθένα !!!!!!) για να μπορέσουμε να βγάλουμε φωτογραφίες…

Στην επιστροφή Πάργα το νησάκιδεν πήραμε κατευθείαν την Εγνατία για Ιωάννινα αλλά κάναμε μια μικρή παράκαμψη για να περάσουμε από τα Σύβοτα και την Πάργα αυθημερόν, μια παράκαμψη που άξιζε καθώς και οι ηπειρωτικές ακτές του Ιονίου είναι εξίσου όμορφες με τις νησιωτικές με πολύ καλές παραλίες.

Αρκετά με το μπλα μπλα όμως, ώρα για φωτογραφίες…


Το σετ στο flickr βρίσκεται εδώ.

Πανοραμικές φωτογραφίες στο αντίστοιχο book του portal.

Από ale3andro

Μια σκέψη στο “Διακοπές στους Παξούς”
  1. CARNAYO MEET & EAT

    Restaurant – Taverna – Catering

    If you stroll up the main road just 120 metres from the central square of Gaios Old Port on the island of Paxos, you will find the Carnayo Restaurant . Situated among olive trees, with its charming garden full of flowers, this restaurant built in traditional style from wood and local stone is the perfect place to relax and enjoy the hospitality and warm welcome of our chef Spiros and his team.

    Spiros studied for many years in both Germany and France. The wide selection of dishes he offers from our traditional greek cuisine, includes time-honoured recipes and salads all carefully prepared using excellent ingredients. The menu of course also features a number of local specialities from Corfu and Paxos such as Sofrito, Bourdetto, Pastitsada, to name but a few. Also on offer are selections of mouth-watering fried fish, lobster, prawns, squid, mussels and Spiros’ delicious special seafood spaghetti with lobster.

    Our cellar is stocked full of greek wines and we are always happy to advise you on either the perfect selection to accompany your meal or to offer suggestions for new wines to try.

    Three times a week we have evenings with live music played by local greek musicians. On these occasions anyone may get up and dance if the mood takes them! At the bar we serve a wide range of spirits, liqueurs, Cognac and cocktails to suit all tastes.

    Come and visit us soon and experience at first hand our warm welcome and excellent service. We all look forward to receiving you at the Carnayo and offering you a really first class experience.
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.