Η Παναγιά Γοργόνα στην Σκάλα Σκαμνιάς

Creative Commons License photo credit: ale3andro

Οι τελευταίες μου μέρες στο νησί περνάνε πολύ γρήγορα… Πλέον μένει λιγότερο από ένας μήνας μέχρι το τέλος του Ιουνίου οπότε και φεύγω οριστικά από τη Λέσβο μετά από τρία υπέροχα χρόνια.Φυσικά δεν χάνω ευκαιρία για τις τελευταίες βόλτες  παρόλο που έχω και εξεταστική…

Αυτό το Σαββατοκύριακο επιχειρήσαμε έναν ιδιότυπο γύρο του νησιού. Το πρόγραμμα: Σάββατο πρωί εκκίνηση από Μυτιλήνη, πρώτη στάση στο Ταβάρι (παραλία Μεσοτόπου), στη συνέχεια 4,5 χλμ σκληρού χωματόδρομου (4,5 χλμ και όχι 3 που λέει η πινακίδα καϋμένο μου Corsaκι) για τον Χρούσσο, διανυκτέρευση στην Ερεσό. Βραδινή έξοδο για Havana αλλά και πρωινό στο Parasol (οι συμπάθειες δεν κρύβονται 😉 ) . Κυριακή πρωί μπάνιο στο Σίγρι, στη συνέχεια Ερεσό από τον 12 χλμ χωματόδρομο (βατός, καμμία σχέση με τον χωματόδρομο στον Χρούσσο), Άντισσα (μόνο απ’εξω) και Γαβαθά (παραλία Άντισσας). Εκεί πάθαμε και το μεγάλο χουνέρι μιας και είχα την φαεινή ιδέα να μπω με το αυτοκίνητο στην παραλία και να κολλήσω στην άμμο (είμαι εγώ για άμμο; Κοτρόνια στις παραλίες και πολύ μου είναι.. Και στα αυτιά μου να ακούω το “Άντε πίσω στα χωριά σας  ρε”. Ο Τουζένης είχε τελικά δίκιο 😛 ). Πάλι καλά που βρέθηκε μια παρέα πρόθυμων να βοηθήσουν συναδέλφων και ένα jeep που με έσυραν έξω από την άμμο. Από την τρομάρα μας ούτε μια φωτογραφία δεν βγάλαμε. Όπου φύγει φύγει… Η Άντισσα μου χρωστούσε όμως ένα χουνέρι.

Συνέχεια για γλυκό στον Μόλυβο (αξία ανεκτίμητη), Κάγια και σκάλα Σκαμνιάς πριν την επιστροφή το βράδυ στην Μυτιλήνη. Κουραστική η εκδρομή αλλά άξιζε η κάθε στιγμή της.

Οι φωτογραφίες είναι αρκετές οπότε ένα slideflickr κρίνεται απαραίτητο:

Ο πλήρης χάρτης με τις φωτογραφίες μου στο flickr βρίσκεται εδώ.

Από ale3andro

4 σκέψη για το “Σύντομο Οδοιπορικό στη Λέσβο”
  1. Είναι πολλά που δέν έχεις δει ακόμα αγαπητέ ενδεικτικά σου αναφέρω τις παραλίες τσιχλιώτα και τηλέγραφος..2 κλικ καλύτερες απο ερεσό και ενα πιο κάτω απο βατερα! :))

  2. Καλύτερη από Ερεσό και χειρότερη από Βατερά, γίνεται? 😛
    Φίλε τα καλύτερα χρόνια μου πέρασα στο νησί. Θα επιστρέψω ένα καλοκαίρι για να πάω σε όσες παραλίες δεν πήγα και να ξαναπάω σε όλες τις υπόλοιπες!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.