Πολλές φορές οι κυριακάτικες εφημερίδες έχουν “κρυμμένες” πολύ σημαντικές ειδήσεις σε μονόστηλα στις τελευταίες σελίδες τους. Αυτό μάλλον συνέβη και την Κυριακή 18/5 στο “Θέμα της Κυριακής” όπου στην σελίδα 61 και σε ένα μονόστηλο υπάρχει άρθρο της Κάτιας Τσεμπερτζή με τίτλο “Αρπαγή στη Θράκη” και θέμα μια καινούργια πρόκληση της Τουρκικής πλευράς στην Θράκη. Πιο συγκεκριμένα στις 15 Απριλίου του 2008 οι Τούρκοι επιχωμάτωσαν την παλιά κοίτη του ποταμού Έβρου δημιουργώντας αυθαίρετα νέα δεδομένα στην περιοχή των συνόρων. Ενώ, μέχρι πριν λίγο καιρό, ο ποταμός Έβρος έρεε μεταξύ δύο νησίδων (μιας Ελληνικής και μιας Τουρκικής) σήμερα οι δύο αυτές νησίδες, με την αλλαγή της ροής του ποταμού, γίνανε μια!!! Και προκύπτει το ερώτημα: Μήπως μεθοδεύουν τα επόμενα Ίμια;

Και εμείς τι κάνουμε; Η απάντηση είναι τίποτα πέρα από τα τυπικά. Και το τυπικό στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι μια έγγραφη διαμαρτυρία από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προς την Νομαρχία Ανδριανούπολης (η οποία φαντάζομαι που θα κατέληξε και επιπλέον δεν βρήκα στο site της Περιφέρειας). Το θέμα πέρασε δυστυχώς στα ψιλά και στην Ελλάδα και με προβληματίζει η έλλειψη οποιασδήποτε οργανωμένης πολιτικής της χώρας μου για την περιοχή στην οποία γεννήθηκα και μεγάλωσα και τα διαρκώς διογκούμενα προβλήματα της.

Από ale3andro

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.