Η Sun μας έχει μπερδέψει λίγο με την ονοματολογία των εκδόσεων της Java. Παλιά ξέραμε για j2dk, j2re κτλπ με το αριθμό της έκδοσης να ακολουθεί π.χ. j2dk 1.5.0. Σήμερα που χρειάστηκε να κατεβάσω νεότερη έκδοση μπερδεύτηκα τελείως γιατί είχα να επιλέξω μεταξύ της έκδοσης 5 και της 6… Προφανώς έγινε κάποια αλλαγή στην ονοματολογία των εκδόσεων και την έχασα…
Σε αυτήν εδώ την σελίδα υπάρχει η εξήγηση. Διαβάζω λοιπόν ότι :

Sun Microsystems simplified the platform name in 2006 to better reflect the level of maturity, stability, scalability, and security built into the Java platform.

Το 2006?? Σιγά το νέο δηλαδή, αυτό είναι γνωστό εδώ και καιρό…

Sun dropped the “2” from the name and deleted the “dot number” (the number following the period). Any updates to Java platforms will simply be noted as updates rather than adding a “dot number” at the end of the platform name.

Άρα το j2dk 1.5.0 γίνεται J2SE 5 (Java 2 Platform Standard Edition) και αντίστοιχα το j2dk 1.5.2 θα γίνει J2SE 5 Update 2. Εντάξει ως εδώ αλλά υπάρχει μια ακόμη μικρή λεπτομέρεια :

Due to significant popularity within the Java developer community, the development kit has reverted back to the name “JDK” from “Java 2 SDK” (or “J2SDK”). The runtime environment has reverted back to “JRE” from “J2RE.”

Για τους developers η ονοματολογία παραμένει σχεδόν η ίδια. Τελικά βρήκα στο repository το sun-java6-jdk το οποίο και εγκατέστησα. Αποκωδικοποιώντας τα παραπάνω μάλλον έχω το j2dk 1.6.0. Ελπίζω μετά από όλη αυτή την φασαρία να δουλέψει το octoshape plugin για Linux ώστε να δω τουλάχιστον streaming τον επαναληπτικό αγώνα του Άρη με τη Σαραγόσα, που το MEGA αποφάσισε να μας δείξει κονσέρβα 🙁

Update : Τελικά το σωστό package στα AMD 64 bit είναι το ia32-sun-java6-bin. Αμέσως μετά την εγκατάσταση το octoshape δουλεύει άψογα και το streaming δεν κάνει διακοπές ούτε με την 768 γραμμή μου!!! Για του λόγου το αληθές ιδού :

screencap

Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ

Από ale3andro

2 σκέψη για το “Ονοματολογία εκδόσεων Java”
  1. βάλε τα δυνατά σου! θυμήσου τις άπειρες στιγμές Φαίης που σου προσέφερα πέρσι τα κρύα χειμωνιάτικα πρωινά στο γραφείο… Περιμένω να δω καρέ-καρέ το πρώτο γκολ του Κοκίτο στη φετεινή σαιζόν! VAMOS ARIANARA!!!

  2. Αφού δουλεύει όλα τα άλλα θα τα βρούμε… Το πρώτο γκόλ του Κοκίτο θα το δεις σε multiple gif, tiff καί σε ότι άλλο format βρω διαθέσιμο. 😛 VAMOS ARIANARA….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.