Ο 2ος Διαγωνισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση έχει ήδη μπει στη δεύτερη φάση του. Η δεύτερη φάση είναι αυτή της υλοποίησης της αρχικής πρότασης. Σε αυτή συμμετέχουν 243 (!) ομάδες. Μπορείτε να δείτε τις ομάδες και τις προτάσεις του σε [αυτό] τον σύνδεσμο.

Φέτος οι χορηγίες ήταν πολύ περισσότερες από πέρσι με αποτέλεσμα να είναι δυνατή η χορήγηση εξοπλισμού σε όλες τις ομάδες της δεύτερης φάσης. Ήδη στο σχολείο μου (1ο Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών), παραλάβαμε τον απαραίτητο εξοπλισμό για την υλοποίηση της πρότασης μας.

Παραλάβαμε λοιπόν:

Πραγματικά βλέποντας την τιμή για ένα σετ συμβατό Arduino Nano και expansion shield να είναι κοντά στα 8 ευρώ (!), μπορώ να πω ότι είναι χαμηλότερη από ποτέ (και μάλιστα για αγορά από Ελλάδα) και είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία να προμηθευτούν τα σχολεία κιτ εκπαιδευτικής ρομποτικής (ανοιχτού υλικού και λογισμικού).

Προσωπικά έχω εισάγει το Arduino στις θεματικές που διδάσκω στο Δημοτικό (στην Στ’ τάξη) από πέρυσι, με αφορμή τον 1ο Διαγωνισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση. Βοήθησα στην μετάφραση στα Ελληνικά μιας εφαρμογής που επιτρέπει τον προγραμματισμό του Arduino με χρήση πλακιδίων από browser (Βlocklyduino Enchanced) ενώ έχω αναπτύξει και υποστηρικτικό υλικό για αυτή την πλατφόρμα. Περισσότερα σε επόμενη ανάρτηση, η οποία θα είναι αφιερωμένη αποκλειστικά σε αυτό το θέμα.

Από ale3andro

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.