Σήμερα ήταν ο πρώτος μου σύλλογος.

Αυτό που μου έμεινε (πέρα από ένα κάρο αρμοδιότητες που μου ανέθεσαν) είναι η αίσθηση του πόσο υποβαθμισμένο είναι το μάθημα της Πληροφορικής στο Λύκειο… Σε Α’, Β’ και Γ’ Λυκείου δεν υπάρχει η Πληροφορική στα μαθήματα Γενικής Παιδείας! Υπάρχουν μόνο τα μαθήματα επιλογής (και στις τρεις τάξεις του Λυκείου) και το πανελλήνιο μάθημα της Ανάπτυξης Εφαρμογών της Τεχνολογικής Κατεύθυνσης… Με λίγα λόγια, με βάση το σημερινό εκπαιδευτικό σύστημα υπάρχουν μαθητές και μαθήτριες που ολοκληρώνουν τις σπουδές τους σε Γενικό Λύκειο χωρίς να έχουν διδαχθεί ούτε μια ώρα Πληροφορική!! (ανάλογα φυσικά με την κατεύθυνση και τα μαθήματα επιλογής που έχουν επιλέξει).

Σίγουρα δεν είναι κάτι καινούργιο αυτό που γράφω, απλά σήμερα το συνειδητοποίησα… Ο ρόλος του Πληροφορικού σε ένα σχολείο σήμερα είναι περισσότερο επικουρικός στα γραφειοκρατικά  παρά καθαρά διδακτικός.

Φέτος διδάσκω σε 3 σχολεία (για να συμπληρώσω ωράριο) και η χαρά και των τριών διευθυντών όταν με βλέπουν είναι πολύ μεγάλη… Τυχαίο; Δεν νομίζω 😉

Από ale3andro

2 σκέψη για το “Η Πληροφορική στο Λύκειο”
  1. Αλέξανδρε καλό κουράγιο για τη συνέχεια!
    Περιμένουμε παρόμοιες χρήσιμες εμπειρίες “μάχιμων” εκπαιδευτικών που παρόλο που φαίνεται ότι τις βιώνουν κι άλλοι συνάδελφοι, δεν καταγράφονται…

    Καλή συνέχεια και πάλι!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.