Την Κυριακή λοιπόν 2/11 έγιναν τα release parties για την καινούργια διανομή Ubuntu (9.04 aka Intrepid Ibex) σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Πάτρα και Χανιά. Σε αντίθεση με το προηγούμενο party για το Hardy Heron, αυτή τη φορά βρισκόμουν στην Θεσσαλονίκη και δεν ήθελα να το χάσω.

Πριν από οτιδήποτε άλλο δεν περίμενα ότι θα είχε τόσο κόσμο (συνολικά πρέπει να μαζεύτηκαν  γύρω στα 30 άτομα!) και είχα την ευκαιρία να γνωρίσω μερικά από τα παιδιά τα οποία διαβάζω μέσα στο forum της κοινότητας και μερικά ακόμα παιδιά που τώρα ξεκινάνε την ενασχόληση τους με το Linux/Ubuntu χωρίς καμμιά προηγούμενη εμπειρία. Η συζήτηση δεν περιορίστηκε μόνο στην καινούργια διανομή αλλά επεκτάθηκε και σε γενικότερα θέματα ελεύθερου λογισμικού και μπορώ να πω ότι είχε μεγάλο ενδιαφέρον…

Οι φωτογραφίες της εκδήλωσης βρίσκονται εδώ (φωτογράφος της εκδήλωσης ήταν ο bullgr).

Το επόμενο release party, για το Jaunty Jackalope, θα γίνει τον Απρίλιο του 2009. Στο ενδιάμεσο πιστεύω ότι θα υπάρξουν νέες συναντήσεις (μάλλον οργανωμένες από το thelug).

Από ale3andro

2 σκέψη για το “Intrepid Ibex release party στην Θεσσαλονίκη. Ήμουν εκεί!”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.