Η δεύτερη συνάντηση χρηστών και φίλων Ελεύθερου και Ανοιχτού Λογισμικού (ΕΛ/ΛΑΚ – Free and Open Source Software) στη Μυτιλήνη θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 2 Ιουνίου 2008 και ώρα 18.30 στο σχολικό εργαστήριο Πληροφορικής του 3ου Γενικού Λυκείου Μυτιλήνης (περιοχή Υφαντήριο – τοποθεσία στον χάρτη).
Το πρόγραμμα της συνάντησης είναι το παρακάτω:
(i) Στο πρώτο μέρος θα γίνει επίδειξη μιας σειράς προγραμμάτων ΕΛ/ΛΑΚ που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα (πχ. Mozilla Firefox, OpenOffice.org, PDFCreator κλπ) και θα ακολουθήσει συζήτηση.
(ii) Στο δεύτερο μέρος θα γίνει επίδειξη εγκατάστασης της διανομής Linux Ubuntu σε dual boot σύστημα και των βασικών καθημερινών λειτουργιών (εγκατάσταση – απεγκατάσταση προγραμμάτων, προσθήκη repositories κλπ). Όποιος επιθυμεί μπορεί να φέρει το laptop του για μια δοκιμή.
Όλες οι παραπάνω παρουσιάσεις θα γίνουνε από τον Σίμο Ξενιτέλλη.
Επίσης θα υπάρχει διαθέσιμο υλικό σε ηλεκτρονική μορφή για όλα τα παραπάνω οπότε φέρτε μαζί σας USB stick.
Τέλος όποιος επιθυμεί να παραλάβει ένα αντίτυπο του cd ή dvd της διανομής Ubuntu την μέρα της εκδήλωσης μπορεί να συμπληρώσει αυτή την φόρμα.
Παρακαλώ προωθήστε το σε όσους πιστεύετε οτι θα ενδιαφέρονται.
Περισσότερες πληροφορίες : ale3andro “at” gmail “dot” com
Ο Σίμος Ξενιτέλλης ασχολείται με το ελεύθερο λογισμικό & λογισμικό ανοιχτού κώδικα (ΕΛ/ΛΑΚ) περισσότερο από δέκα χρόνια. Έχει δουλέψει στην προσαρμογή του ΕΛ/ΛΑΚ στην ελληνική γλώσσα (μετάφραση λογισμικού, ποιοτικός έλεγχος), και έχει εκπαιδεύσει μέλη από ΜΚΟ και ΜΜΕ στη χρήση νέων τεχνολογιών με ΕΛ/ΛΑΚ. Η ακαδημαική του εκπαίδευση είναι στην Πληροφορική. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο simos.lists@googlemail.com. Γράφει στο ιστολόγιο http://simos.info/blog/.
Πολύ καλή η συνέχεια αυτής της πρωτοβουλίας. Επιπλέον αξιοποιείται όλη αυτή η – εντάξει εν πολλοίς παρωχημένη – υποδομή των σχολικών εργαστηρίων.
Το θέμα της καλύτερης αξιοποίησης των παλιών σχολικών εργαστηρίων συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον μεταξύ των συναδέλφων εκπαιδευτικών της Πληροφορικής. Πιστεύω ότι σε πρώτη φάση χρειάζεται απλά ένα ερέθισμα και αυτό φιλοδοξεί να προσφέρει η συνάντηση αυτή. Για να υπάρξει συνέχεια είναι απαραίτητο το μεράκι από την πλευρά του κάθενος υπεύθυνου του εργαστηρίου.
Ελπίζω να υπάρξει και η ανάλογη ανταπόκριση από την πλευρά των συναδέλφων εκπαιδευτικών και όχι μόνο.