Η συνάντηση των χρηστών και φίλων Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα στην Μυτιλήνη τελείωσε πριν από λίγη ώρα. Πριν από οτιδήποτε άλλο πρέπει να ευχαριστήσω τον Σίμο ο οποίος για κάτι παραπάνω από δύο ώρες συζήτησε μαζί μας για το ΕΛ/ΛΑΚ αλλά και το Ubuntu και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις – απορίες μας.
Η συνάντηση είχε περισσότερο χαρακτήρα συζήτησης παρά παρουσίασης και επεκτάθηκε σε πάρα πολλά θέματα, ενδεικτικά αναφέρω: OpenOffice, Firefox, Stellarium, ΕΛ/ΛΑΚ στην εκπαίδευση, Edubuntu σε thin-clients, εγκατάσταση Ubuntu, ελληνική κοινότητα Ubuntu, virtual box, migration από Windows σε Linux, μεταφράσεις στο launchpad, καινούργια format αρχείων της M$ αλλά και τοπικά θέματα (ο Σίμος είναι Μυτιληνιός).
Η επιλογή ενός σχολικού εργαστηρίου αντί ενός καφέ ήταν ιδανική γιατί είχαμε projector, internet ενώ παράλληλα ήταν για όλους ένα πολύ οικείος χώρος (όλοι οι συμμετέχοντες ήταν καθηγητές πληροφορικής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης). Το δίωρο της συνάντησης αποδείχθηκε τελικά λίγο αλλά στο τέλος του δόθηκαν εκατέρωθεν υποσχέσεις για επανάληψη της συνάντησης στο άμεσο μέλλον.
Το μοναδικό αρνητικό ήταν ότι δυστυχώς δεν μαζεύτηκε αρκετός κόσμος (για να είμαι ειλικρινής υπολόγιζα περισσότερα άτομα) αλλά από την άλλη, το γεγονός αυτό μας έδωσε μια πρώτης τάξης ευκαιρία για μια πιο προσωπική επαφή.
Σε προσωπικό επίπεδο, πρέπει να ομολογήσω ότι δεν είχα ιδέα για το πως θα μπορούσε να εξελιχθεί η σημερινή συνάντηση, δεδομένου ότι δεν έχω συμμετάσχει ποτέ σε ανάλογες συναντήσεις στο παρελθόν. Μετά τα πρώτα λεπτά όμως και τις απαραίτητες συστάσεις όλα κύλησαν ρολόι. Η ιδανική συνέχεια θα είναι η συμμετοχή στο 3ο Συνέδριο ΕΛ/ΛΑΚ στην Αθήνα αλλά και η συμμετοχή σε ανάλογες συναντήσεις χρηστών και φίλων ΕΛ/ΛΑΚ με σημαίνοντα μέλη της Ελληνικής Κοινότητας Ανοιχτού Λογισμικού (π.χ. τον Νίκο Ρούσσο που είναι πρόεδρος του HELLUG αλλά και συνάδελφος εκπαιδευτικός).
[…] δεύτερη συνάντηση έγινε, όπως και η πρώτη, σε σχολικό εργαστήριο (του 3ου Γενικού Λυκείου […]