Πριν απο αρκετό καιρό είχα γράψει για ένα θέμα που αφορούσε στο e-banking της Εθνικής Τράπεζας. Επειδή δεν ήταν κάτι άμεσο, προτίμησα να στείλω e-mail αντί να πάρω τηλέφωνο. Αυτό έγινε περίπου στις 20 Ιουλίου….

Όταν, αντίστοιχα, είχα μια απορία σχετικά με το πρόγραμμα μεταφοράς υπολοίπου χρόνου της Vodafone, προτίμησα να συμπληρώσω μια on-line φόρμα στο e-billing αντί να πάρω τηλέφωνο άμεσα στην εξυπηρέτηση των πελατών. Αυτό έγινε περίπου στις 15 Αυγούστου…

Απάντηση δεν πήρα ούτε στην μία ούτε στην άλλη περίπτωση… Σε περιπτώσεις που χρειάστηκε να μιλήσω με κάποιον άμεσα πάντως, και το helpdesk της Εθνικής και της Vodafone ήταν εκεί και με εξυπηρέτησαν άμεσα. Γιατί όμως αγνοούν τα e-mail; Δεν είναι και αυτός άλλωστε ένα τρόπος επικοινωνίας; Έχω την εντύπωση πάντως ότι τα helpdesks είναι μια πονεμένη ιστορία, με χειρότερο όλων (απο την προσωπική μου εμπειρία) αυτό της Forthnet. Όταν πέρισυ το καλοκαίρι είχε χρειαστεί να μιλήσω με κάποιον για ενεργοποίηση DSL περίμενα ατελείωτη ώρα στην αναμονή και δεν βρισκότανε ούτε ένας διαθέσιμος υπάλληλος να με εξυπηρετήσει. Όταν τελικά (μετά απο μερικές μέρες συνεχών κλήσεων) κατάφερα να μιλήσω με κάποιον, μου είπανε οτι ο λογαριασμός τηλεφώνου που είχα στείλει με e-mail είχε παραδόξως χαθεί και θα έπρεπε να το στείλω με fax !!!!! Μόνο η Τράπεζα Πειραιώς είχε απαντήσει άμεσα σε ερώτηση με e-mail που τους είχα κάνει πριν απο αρκετό καιρό, και αποτελεί φυσικά (για μένα τουλάχιστον) την εξαίρεση στον κανόνα.

Κάποιοι άνθρωποι επενδύουν στο e-mail και το κάνουνε καθημερινά καλύτερο (δες gmail)

[youtube=http://youtube.com/watch?v=VfDW7qAdFGk]

Από ale3andro

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.