Είναι από τις φορές που ανακαλύπτεις εφαρμογές και ενθουσιάζεσαι! Το Turbowarp δεν είναι απλά ένας κλώνος του Scratch. Είναι όλα όσα θέλαμε από το Scratch αλλά δεν το ξέραμε ότι τα θέλαμε. Ενδεικτικά αναφέρω:

  • Θα αρχίσω με το πιο εντυπωσιακό: Compiler ο οποίος παράγει standalone html (!!!) αλλά και electron εφαρμογές! Με απλά λόγια, όλα τα παιχνίδια, έργα, εφαρμογές Scratch γίνονται πλέον σελίδες και δουλεύουν μέσω browser!
  • Φανταστικά πρόσθετα: 2d physics, προβολή ιστοσελίδων μέσα στη σκηνή, καλύτερη πένα, καινούργια συμβάντα, καινούργια κουμπιά, σχόλια, δυνατότητα αλλαγής κέρσορα, τοπική αποθήκευση, καλύτερη διαχείριση αλφαριθμητικών, ενσωμάτωση clipboard, περισσότεροι μαθηματικοί τελεστές και πολλά πολλά άλλα.
  • Κουμπί pause στη σκηνή (!), δυνατότητα προγραμματισμού του κουμπιού stop, μια νέα σειρά από εντολές που αφορούν συσκευές με οθόνες αφής, άπειροι κλώνοι, custom μέγεθος σκηνής

και πολλά πολλά άλλα τα οποία ανακαλύπτω αυτό τον καιρό!

Πραγματικά εντυπωσιακό! Εννοείται ότι υπάρχει desktop έκδοση για Linux.

Ένα μειονέκτημα έχω εντοπίσει για την ώρα: δεν υποστηρίζει Arduino, Microbit κλπ αλλά ίσως να μπορεί να γίνει κάτι γι’ αυτό.

Από ale3andro

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.