Η κατάσταση με την ακρίβεια σε είδη πρώτης ανάγκης έχει φθάσει στο απροχώρητο και η ανεξέλεγκτη κερδοσκοπία κάνει την κατάσταση ακόμη χειρότερη. Δεν ξέρω αν έχουν το ίδιο συναίσθημα και άλλοι αλλά τον τελευταίο καιρό αισθάνομαι τελείως απροστάτευτος ως καταναλωτής… Δεν γνωρίζω αν λειτουργεί το παρατηρητήριο τιμών (γιατί να μην υπάρχει ένα site όπου θα είναι συγκεντρωμένες οι τιμές όλων των προϊόντων σε όλα τα καταστήματα;), δεν ξέρω ποιος κερδοσκοπεί στην πλάτη μου.
Γι’ αυτό μου άρεσε η ιδέα της εφημερίδα το Πρώτο Θέμα να δημοσιεύσει ένα δισέλιδο με ονόματα εταιριών που κάνουν αδικαιολόγητα μεγάλεις αυξήσεις (φύλλο της Κυριακής 4 Μαίου 2008 σελίδες 24-25 – διαθέσιμη και ηλεκτρονικά εδώ). Το άρθρο καταλήγει ότι οι πολυεθνικές έκαναν πιο συγκρατημένες αυξήσεις σε σχέση με τις “δικές μας” εταιρίες (αθάνατη ελληνική πονηριά)…
μεταξύ μας, κανείς δε θέλει να προστατευθείς…΄
(όπως λέει ένα από τα μότο μου: όλα μόνος σου πρέπει να τα κάνεις σ’αυτή τη χώρα!)
το παρατηρητηριο είναι από τα ελάχιστα που μπορεί να΄κάνει το κράτος…
σε καύσιμα υπάρχει και ανανεώνεται αργά
στα τρόφιμα ίσως σε 6-12 μήνες…
ο καταναλωτής πρέπει να συνασπιστεί με άλλους καταναλωτές και να δείξει τη δυναμή του αγοράζοντας και μποϋκοτάρωντας ότι πρέπει
Δυστυχώς το να υπάρχει παρατηρητήριο αλλά να ανανεώνεται αργά είναι σαν να μην υπάρχει… Συμφωνώ μαζί σου ότι οι καταναλωτές πρέπει να συνασπιστούμε αλλά δεν βλέπω πως μπορεί να γίνει αυτό (υπό την αιγίδα ποιού φορέα).
υπάρχουν οι ενώσεις καταναλωτών
(με κύρια αποστολή την είσπραξη κοινοτικών κονδυλίων καθώς είναι υποχρεωτικό να υπάρχουν)