Με μεγάλη μου χαρά βλέπω ότι και η ΠΕΚΑΠ (με το απαράδεκτο site για σύλλογο καθηγητών Πληροφορικής – ούτε καν feed δεν έχει) αντιδρά στην εγκύκλιο του ΥΠΕΠΘ για τις αναθέσεις των μαθημάτων Πληροφορικής [εδώ] και προχωρά ένα βήμα παραπέρα στη σύνταξη και αποστολή αντιπρότασης προς το Υπουργείο. Στο ενημερώτικο της δελτίο (το οποίο δημοσιεύτηκε και στο e-sos.gr) αναφέρει αναλυτικά όλες τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί.

Πέρα από τις όποιες ενέργειες, προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για αισιοδοξία με δεδομένο τον συνεχιζόμενο καυγά για το πάπλωμα στο χώρο φορέων εκπροσώπησης των Πληροφορικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι εκπαιδευτικοί της Πληφορικής είμαστε πολύ μικρός κλάδος για να μην έχουμε λύσει (ακόμη) το πρόβλημα της εκπροσώπησης μας… Βλέποντας μάλιστα άλλους κλάδους να αντιδρούν δυναμικά και συντονισμένα (αναφέρομαι στους ΠΕ01 και το μάθημα των Θρησκευτικών) και να επιτυγχάνουν την υπαναχώρηση του Υπουργού δεν μπορώ να μην αναρωτιέμαι πόσα θα μπορούσαμε να κερδίσουμε και εμείς αν είμασταν συσπειρωμένοι και δεν ασχολούμασταν με το θέμα της εκπροσώπησης μας την ώρα που απαξιώνεται το γνωστικό μας αντικείμενο (βλέπε “πιστοποιημένες γνώσεις Πληροφορικής”) και θίγονται τα κεκτημένα μας.

Από ale3andro

3 σκέψη για το “Αναθέσεις μαθημάτων Πληροφορικής – η συνέχεια”
  1. Και εμείς δυναμικά θα απαντήσουμε σύντροφε… Θα τις πάρει πίσω τις ρυθμίσεις το υπουργείο… Θα φτάσουμε μέχρι το τέλος… HASTA LA VICTORIA SIEMPRE!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.