Ολοκληρώθηκε η φάση υλοποίησης των έργων του 1ου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Ανοιχτών Τεχνολογιών. Οι περισσότερες ομάδες ολοκλήρωσαν τα έργα τους (με βάση τις αρχικές τους προδιαγραφές) ενώ κάποιες άλλες όχι. Τα έργα που συμμετέχουν στην τελική φάση αξιολόγησης του Διαγωνισμού είναι μπορείτε να τα δείτε [εδώ].

Σε ότι αφορά τον Διαγωνισμό, σίγουρα υπήρχαν παραφωνίες και παραλείψεις. Εξάλλου ήταν ο πρώτος διαγωνισμός, δεν θα ήταν ρεαλιστικό να περιμένει κανείς κάτι διαφορετικό. Ως μέλος της οργανωτικής επιτροπής για την Κεντρική Μακεδονία πιστεύω ότι για του χρόνου θα πρέπει να δωθεί μεγαλύτερο βάρος στην προώθηση του Διαγωνισμού αλλά και στην έρευση χορηγιών (που φέτος δυστυχώς δεν βρέθηκαν) για προμήθεια εξοπλισμού σε δημόσια σχολεία.

Σε ότι αφορά την ομάδα που συντόνισα, αυτή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γιαννιτσών, δυστυχώς δεν καταφέραμε να ολοκληρώσουμε το έργο μας, σύμφωνα πάντα με τις αρχικές του προδιαγραφές. Ήταν η πρώτη χρονιά που “έβαλα” Arduino στο διδακτικό μου πρόγραμμα (στην Στ’ τάξη) και έπεσα έξω στον προγραμματισμό που είχα ετοιμάσει. Για την ιστορία η σελίδα στην οποία παρουσίαζεται το έργο μας είναι [εδώ] και το αποθετήριο του έργου είναι [εδώ].

Είμαι σίγουρος ότι τη νέα χρονιά θα πάμε ακόμη καλύτερα!

Από ale3andro

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.