Πέρασαν αισίως 10 χρόνια (!!!) από [αυτή] την ανάρτηση που ήταν το πρώτο μου blog post.

Μεσολάβησαν:

  • Γάμος και 2 παιδιά (απίστευτο σαν σκέψη 10 χρόνια πριν!).
  • Διαμονή σε Μυτιλήνη, Θεσσαλονίκη, Ορεστιάδα, Διδυμότειχο και τώρα πλέον στα Γιαννιτσά (7 διαφορετικά σπίτια!).
  • Δουλειά σε Διεύθυνση Βθμιας Λέσβου, ΔΙΠΑΕ, Γενικό Λύκειο Νέας Βύσσας, Γυμνάσιο Νέας Βύσσας, Γυμνάσιο Κυπρίνου, 2ο Γυμνάσιο Διδυμοτείχου, 1ο Δημοτικό Γιαννιτσών και 6ο Δημοτικό Γιαννιτσών.
  • 2 αλλαγές σταθερού υπολογιστή (μόνο!)
  • Οριστική και αμετάκλητη μετάβαση από Windows σε Ubuntu και τώρα πλέον σε Debian (αυτό το ποτάμι δεν γυρνάει πίσω).
  • Μεταφορά από wordpress hosted blog αρχικά σε hosting plan και πριν λίγο καιρό σε VPS (αυτοδιαχείριση λέμε!)

και πολλά ακόμη που δεν μου έρχονται τώρα.

Μερικές φορές διαλέγω στη τύχη να διαβάσω κάποια από τις παλιότερες αναρτήσεις του blog μου. Γυρνάω πίσω σε εποχές που έχω σχεδόν ξεχάσει! Γεγονότα και καταστάσεις που μοιάζουν πλέον κομμάτι μιας άλλης ζωής. Γνώριμης αλλά όχι της δικής μου. Τόσες αλλαγές! Πόλεις, φίλοι, δουλειές, σχολεία, συνάδελφοι…

Αυτό blog αποτελούσε πάντα ένα σταθερό χώρο έκφρασης για μένα. Με αρκετά σκαμπανεβάσματα φυσικά, ως προς τη συχνότητα και το ύφος των αναρτήσεων, αλλά ήταν πάντα εκεί. Άντεξε ακόμη και την περίοδο (κατά)χρησης του facebook και των λοιπών social media, οπότε θα είναι εδώ για πολλά πολλά χρόνια ακόμη (πρώτα ο Θεός, υγεία να έχουμε). Παλαιότερα παρακολουθούσα πολλά ιστολόγια μέσω του feed reader μου. Τα τελευταία χρόνια όμως παρατηρώ, με λίγη στενοχώρια πρέπει να ομολογήσω, ότι άλλα έχουν κλείσει και άλλα έχουν ατονήσει καθώς η δημοσίευση περιεχομένου έχει γίνει δυστυχώς σχεδόν αποκλειστική δουλειά του facebook. Στον χώρο των υπολογιστών και της Πληροφορικής όμως ίσως δεν θα μπορούσε ίσως να γίνει διαφορετικά (νέες τάσεις, νέες υπηρεσίες, νέες τεχνολογίες).

10 χρόνια blogging λοιπόν και εις άλλα με υγεία!

 

Από ale3andro

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.