WordCamp ΘεσσαλονίκηςΤο Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2009 θα γίνει το WordCamp Greece στη Θεσσαλονίκη! Ένα must-be event για τους fans του WordPress!

Ανάμεσα στους χορηγούς του event είναι η Viva με μια πολύ ενδιαφέρουσα προσφορά. Η προσφορά περιλαμβάνει δωρεάν τηλεφωνικό νούμερο και λογαριασμό SIP για 2 μήνες με απεριόριστες κλήσεις εντός του VoIP δικτύου της Viva και δωρεάν εισερχόμενες κλήσεις και fax (με την ενδιαφέρουσα υπηρεσία Fax2Mail). Με λίγα λόγια μιας πρώτης τάξης ευκαιρία για δοκιμή μιας υπηρεσίας SIP.

Προσωπικά πήρα τον αριθμό μου (με πρόθεμα 231 – Θεσσαλονίκης 😉 ) και αγόρασα χρόνο (με χρέωση paypal) για να δοκιμάσω την υπηρεσία. Οι χρεώσεις είναι αρκετά καλύτερες από τις αντίστοιχες του πάροχου μου (0,019 ευρώ/λεπτό για κλήσεις προς σταθερά έναντι 0,0524 της forthnet και 0,1 ευρώ/λεπτό για κλήσεις προς κινητά έναντι 0,1575 της forthnet) ενώ προσφέρει και τη δυνατότητα αποστολής SMS. Το βασικότερο πλεονέκτημα είναι ότι μπορεί να χρησιμοποιείται οπουδήποτε έχει internet με ένα softphone (στο site της Viva δυστυχώς δεν υπάρχει πρόταση για Linux softphone αλλά η υπηρεσία δουλεύει μια χαρά με το Ekiga). Δεν έχω κάνει ακόμη αρκετές κλήσεις για να έχω αντικειμενική άποψη για την ποιότητα του ήχου στις κλήσεις αλλά η πρώτη εντύπωση είναι καλή!

PS. Μετά και από σχετική έρευνα στον skroutz, αυτό το ασύρματο IPφωνο της Siemens (Gigaset A580 IP) φαίνεται να είναι μια καλή ευκαιρία…

Update:  Ο λογαριασμός αυτός της Viva μπορεί να παίξει και στο Nokia E51 μου (όπως και σε πάρα πολλά wifi κινητά) μέσω fring! Με λίγα λόγια υπάρχει η δυνατότητα για SIP κλήσεις με κλειστό PC (αλλά ανοιχτό wireless)…

Από ale3andro

2 σκέψη για το “Δοκιμή SIP”
  1. Εκτός από την προσφορά για 2 μήνες δωρεάν Viva Number, ένας τυχερός έφυγε από το WordCamp με μια voip συσκεύη δώρο από το Viva.
    Νομίζω μια Gigaset A580 IP που αναφέρεις και στο post σου.
    Ελπίζω στο επόμενο WordCamp να υπάρχουν περισσότερα δωράκια!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.