… ακόμη και αν το boot από usb δεν υποστηρίζεται από το BIOS του. Το καταπλητικό αυτό πρόγραμμα ανακάλυψε ο @Lionux και το δημοσίευσε σε αυτή τη σελίδα του Linux Format Forum. Πρόκειται για το Plop Boot Manager. Πραγματικά πολύ χρήσιμο εργαλείο ειδικά για παλιά PCs τα οποία δεν υποστηρίζουν usb boot και έχουν χαλασμένα CD-Rom (ή δεν έχουν καν).

Υπάρχουν αρκετές δυνατότητες χρήσης του Plop boot manager. Προσωπικά ξεχωρίζω την δυνατότητα εκκίνησης και εγκατάστασης από δισκέτα (!!).

Ένα απλό σενάριο εγκατάστασης:

  • Εκκίνηση PC από την δισκέτα του Plop boot manager και εγκατάσταση του στον σκληρό δίσκο.
  • Αφαίρεση δισκέτας, εισαγωγή του stick στην usb θύρα και επανεκκίνηση του PC.
  • Από το μενού του Plop επιλογή για boot από usb.
  • Εγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος της αρεσκείας μας.

Και αν μετά το τέλος της εγκατάστασης δεν έχει φύγει από το MBR το plop τότε άλλη μια εκκίνηση από την δισκέτα και επιλογή της απεγκατάστασης του plop!!

Από ale3andro

Μια σκέψη στο “Εκκίνηση οποιουδήποτε υπολογιστή από USB…”
  1. Καλό!
    Οχι πολύ σχετικό αλλα άν εχεις ιδέα θα με βοηθούσες Αλεξανδρε. Σε υπολογιστή στο σχολείο με win xp, έβαλα τα ubuntu 9.10 σε dual boot. Δοκιμασα το clonezilla για να πάρω image του ubuntu partition ώστε να το βάλω στα άλλα pc που έχουν παλιότερο dual boot με ubuntu +win xp αλλά δεν δουλεύει όπως δούλευε παλια..
    Μηπως έχεις ιδέα για κάτι καλύτερο για cloning Αλέξανδρε.
    Ευριπίδης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.