Εδώ και περίπου ένα χρόνο, χρησιμοποιώ το Google Reader καθημερινά για να ενημέρωνομαι για νέα posts από sites που με ενδιαφέρουν. Αν και αρχικά είχα κάποιες επιφυλάξεις, τελικά σε βάθος χρόνου αποδεικνύεται εξαιρετικό εργαλείο ενημέρωσης.  Η ευκολία στην χρήση ενός feed reader είναι τόσο μεγάλη που εύκολα μπορείς να μπεις στον “πειρασμό” να προσθέτεις πολλά feeds, ακόμη και από sites η θεματολογία των οποίων δεν σε αφορά άμεσα με αποτέλεσμα να “ξεχειλίσει”.

Αυτή η λέξη ακριβώς περιέγραφε και τον δικό μου reader μέχρι πριν λίγες μέρες και το mark all as read ήταν πολλές επιβεβλημένο για να αδειάσει η ουρά και να διαβάσω επιτέλους κάτι καινούργιο. Αυτό που περιγράφω δεν προκαλείται μόνο από τον μεγάλο αριθμό subscriptions. Αρκούν 2-3 blogs με εκατοντάδες (κυριολεκτικά) posts τη μέρα για να το δεις να συμβαίνει και στον δικό σου reader. Η μόνη λύση για μένα ήταν η οργάνωση των feeds και η διαγραφή μερικών συνδρομών τις οποίες δεν διάβαζα έτσι και αλλιώς (δες παραπάνω στο mark all as read).

google-reader-logoΊσως το πιο χρήσιμο εργαλείο για αυτή τη δουλειά είναι το trends.  Αν και δεν περιλαμβάνει τα άπειρα στατιστικά (και μάλλον καλά κάνει) αυτά που έχει είναι αυτά που χρειάζονται: το ποσοστό των άρθρων που διαβάζεις από κάθε feed, από που έρχονται τα περισσότερα stared και e-mailed items,  αυτά που ανανεώνονται πιο συχνά, αυτά που παρακολοθούν ελάχιστοι… Με βάση αυτά και αλλά και τις προσωπικές προτιμήσεις μπορεί κάποιος να ελαχιστοποίησει αρκετά τα feeds του σβήνοντας αυτά που προσθέτουν περισσότερο θόρυβο παρά πληροφορία στην καθημερινή ενημέρωση.

Ένα δεύτερο επίπεδο οργάνωσης, που εφάρμοσα, είναι η κατηγοριοποίηση των subscriptions. Διέγραψα τις έτοιμες κατηγορίες του Google Reader και κράτησα μόνο έξι: Greek Web, techBlogs, Greek Bloggers, Linux – Open Source, Εκπαίδευση και το various (για ότι δεν κολλάει στα παραπάνω).

Στις λίγες μέρες που χρησιμοποιώ τον νέο Google Reader μου βλέπω ότι μάλλον έχω πετύχει τον σκοπό μου:  έχω μεν σαφώς λιγότερα unread items αλλά αυτό σημαίνει (για μένα τουλάχιστον) ότι διαβάζω περισσότερα posts γιατί νοιώθω ότι έχω χρόνο να αδειάσω τον reader μου χωρίς να χρειαστεί να αγχωθώ ότι θα αφήσω κάτι για την επόμενη μέρα. Ίσως ακούγεται υπερβολικό αλλά δεν θέλω (και δεν μπορώ) να κλείσω το Google Reader ξέροντας ότι έχει unread items (!).

Υ/Γ01.  Αν και δεν έχει άμεση σχέση με το θέμα του post, το subscription που προβληματίστηκα περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο για το αν θα πρέπει να σβήσω ή να διατηρήσω ήταν του troktiko.blogspot.com. Η όλη ιστορία με τα εκατοντάδες unread items ξεκίνησε μάλλον από αυτό λόγω του ότι έχει πάνω από 100 posts κάθε μέρα!! Από την μια είναι ενημέρωση αλλά είχε και πολλά posts με μάλλον κίτρινο χρώμα. Για να μην αναφερθώ στο ύφος ορισμένων posts.  Όπως προκύπτει και από τον παρελθοντικό χρόνο της προηγούμενης πρότασης τελικά διέγραψα το subscription. Δεν τον έχω μετανοιώσει, για την ώρα τουλάχιστον…

Υ/Γ02. Η administration area του WordPress 2.7 είναι όσο καταπληκτική όσο λέγεται ότι είναι!!! Κάθε έκδοση και καλύτερο παρόλο που πρακτικά παίζει μόνο του…

Από ale3andro

2 σκέψη για το “Αναδιοργάνωση του Google Reader”
  1. Πραγματικά το administration area είναι καταπληκτικό. Μου φαίνεται όμως κατά τι πιο βαρύ. Γράφοντας post ο κέρσορας μου κάνει κάτι νουμεράκια (κολλάει, αργεί να εμφανιστεί το κείμενο). Και το μηχάνημα που χρησιμοποιώ είναι αρκετά αξιοσέβαστο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.