Να τι μπορεί να κάνει ένας Πληροφορικός, υπεύθυνος σχολικού εργαστηρίου, με πολύ μεράκι γι’ αυτό που κάνει. Ο συνάδελφος Ευριπίδης Χατζηπαρασκευάς εγκατέστησε στο σχολικό εργαστήριο Πληροφορικής του 3ου Γενικού Λυκείου Μυτιλήνης το (Ed)Ubuntu και περιγράφει με λίγα λόγια τη διαδικασία του εγχειρήματος του εδώ. Το site του σχολείου βρίσκεται εδώ.

Μερικά παιδιά ήδη ζήτησαν πληροφορίες για το πως μπορούν να το κατεβάσουν και να το δοκιμάσουν και στο σπίτι τους!

Από ale3andro

11 σκέψη για το “Edubuntu στο 3ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης”
  1. Μαλιστα,αυτο κ αν ειναι σημαντικο νεο!!Να τα βλεπουν (π.χ. την αντιδραση των παιδιων) καποιοι…υπουργοι(??) κ να προωθουν το ελευθερο λογισμικο αντι να κλεινουν συμφωνιες με τη ms…

  2. Τα παιδιά κατ αρχην εντυπωσιάστηκαν από τα εφε που είχα εγκαταστήσει (κύβος κλπ) και παρόλο που είναι παλαια σχετικά μηχανήματα έπαιζαν πολυ καλα.
    επίσης ρώτούσαν εντυπωσιασμένοι πώς είναι δυνατόν τόσα πολλα προγράμματα δωρεαν πακέτο με το λειτουργικό.
    Γενικά αρχίζουν να εξικοιώνονται και σκοπό έχω να κάνουν εργασίες εκέι κατα το δυνατόν.
    Τώρα το ποιοι θα το εγκαταστήσουν … είδωμεν!

  3. Ευριπίδη να είσαι σίγουρος ότι αυτά τα παιδιά μετά από χρόνια θα έχουν να λένε για το δάσκαλο που τους έδειξε κάτι παραπέρα από αυτά που ήταν υποχρεωμένος να τους διδάξει.

  4. Συγχαρητηρια και απο μενα για το εργαστηριο! πολυ καλη δουλεια! Ειναι σιγουρο οτι ο κος Ευριπίδης εχει προσφέρει και συνεχιζει να προσφερει πολλα.
    Επισης συγχαρητηρια και για το πολυ καλο site που εχει ανεβασει, απο το οποίο μαλιστα και πηρα αρκετά καλές ιδέες για την εμφάνιση αλλα και το περιεχόμενο που θα μπορούσα να βάλω στο site του δικού μας σχολείου http://4gym-chiou.chi.sch.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.