Εδώ και 2 μέρες περίπου έχει ξεκινήσει ένα τεράστιο θέμα (απο αυτό το άρθρο) σχετικά με την πιθανή καταστροφή σκληρών δίσκων φορητών υπολογιστών όταν τρέχουνε Ubuntu. Το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις με πολλά σχετικά posts σε blogs αλλά και σχετικά threads στο ubuntuforums.org. Η ουσία, έτσι όπως το κατάλαβα εγώ τουλάχιστον, είναι η εξής : όταν κάποιος δουλεύει σε laptop mode, για να εξοικονομεί μπαταρία, ενεργοποιούνται κάποια modes του σκληρού δίσκου που έχουν ως αποτέλεσμα να κινείται η κεφαλή συνεχώς και να μειώνεται το προσδόκιμο της ζωής του (με λίγα λόγια σαν να ζορίζεται συνεχώς ο σκληρός).

Το θέμα αυτό, απ’ότι φαίνεται, δεν αφορά όλους τους υπολογιστές αλλά τους φορητούς. Για να δείτε αν σας αφορά διαβάστε αυτό. Fix υπάρχει και προτείνεται στα παραπάνω άρθρα. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση απο την Canonical αλλά ενδιαφέρον παρουσιάζει η άποψη ενός developer της Canonical (εδώ) και ο αντίλογος απο χρήστες Windows που ακολουθεί στα comments. Τελικά πρέπει το λειτουργικό σύστημα να αλλάζει τις default ρυθμίσεις του BIOS για τους σκληρούς δίσκους (όπως φαίνεται οτι κάνουνε τα Windows) ή να τις αφήνει ως έχουν (όπως κάνει το Ubuntu) θεωρώντας ότι αυτοί που το γράψανε ξέρουνε περισσότερα;

Από ale3andro

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.