Επιστροφή στην Αλεξανδρούπολη, μετά απο περίπου 2 βδομάδες σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική (δεύτερο πόδι) και σύντομες βόλτες για καφέ σε Λάρισα και Σέρρες, και ώρα για τον σχετικό απολογισμό. Η Θεσσαλονίκη, τις μέρες που ήμουνα εκεί, ήταν η τέλεια πόλη. Λίγη σχετικά κίνηση (πολύς κόσμος έλειπε σε διακοπές) και υποφερτή ζέστη. Το ότι η πόλη είναι σχετικά άδεια έχει φυσικά πολλά θετικά… Μπορείς να παρκάρεις άνετα έξω απο το σπίτι σου και φυσικά μπορείς να σκεφτείς να κατέβεις κέντρο με το αυτοκίνητο, αν και η Κρήνη είναι περισσότερο ελκυστική αυτόν τον καιρό.
Ήμουν επίσης τυχερός γιατί στις μέρες που ήμουν εκεί δεν είχε τρομερή ζέστη και η ατμόσφαιρα ήταν ευχάριστη τις περισσότερες ώρες της μέρας. Πάντως δεν μπορώ να φανταστώ πόσο πολύ ζέστη θα έκανε μέσα στην τσιμεντούπολη στις μέρες του μεγάλου καύσωνα. Όπως και να έχει δεν πήγα Θεσσαλονίκη για να μείνω μέσα στο σπίτι οπότε γυρνούσα διαρκώς και στο τέλος έφτιαξα μια λίστα με αυτά που μου άρεσαν και αυτά που δεν μου άρεσαν. Ξεκινώ απο τα θετικά :

 

  • Οι εκτυπώσεις φωτογραφιών με 9 λεπτά η μία στο φώτο Κάβουρα… Ας είναι καλά στο Media Markt που κάνανε συντήρηση στο μηχάνημα εκτύπωσης φωτογραφιών τους και την έψαξα την δουλειά λίγο περισσότερο… Βέβαια δεν εκτυπώνουν τις φωτογραφίες αυθημερόν αλλά η πολύ χαμηλή τιμή αποζημιώνει για την αναμονή 1-2 ημερών.

  • Το ανανεωμένο public στο εμπορικό κέντρο Cosmos. Δώσανε περισσότερη έμφαση στο κομμάτι βιβλιοπωλείο και μπορεί πλέον κάποιος να βρεί μια πολύ μεγάλη γκάμα βιβλίων.

  • Οι χαμηλές τιμές σε ρούχα και παπούτσια στο Mega Outlet στην λεωφόρο Γεωργικής σχολής.

  • Η κοτόσουπα σε Πατζατζίδικο της Λαγκαδά ξημερώματα Πέμπτης μετά απο ξενύχτι και κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αλκοόλ. Τελικά μια ζεστή σουπίτσα μετά απο το ποτό και πριν τον ύπνο είναι ότι καλύτερο για το στομάχι ακόμα και το καλοκαίρι.

  • Την βόλτα “σταυρό” στο κέντρο και στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς και το αντίστοιχο χάζι στις βιτρίνες των καταστημάτων μαζί με την Εύη.

  • Το ότι είδα μετά απο πάρα πολύ καιρό τον Άρη στο Χαριλάου και ξαναέζησα την ατμόσφαιρα του γηπέδου.

  • Τα σουβλάκια του Γιάννη στην Κλεάνθους που τα τιμήσαμε δεόντως μετά το ματς. Ίσως τα καλύτερα σουβλάκια στην πόλη.

Και τα αρνητικά :

  • Το ότι η πόλη είναι ένα τεράστιο εργοτάξιο. Ειδικά στο κέντρο – εγνατία, Αγίας Σοφίας, δικαστήρια – τα έργα για το μετρό είναι πολλά και δυσκολεύουν πολύ την κυκλοφορία. Κάνουμε υπομονή όμως αφού θα είναι πραγματικά μεγάλο έργο το Μετρό της Θεσσαλονίκης.

  • Τα έργα στην παραλιακή (λεωφόρο Νίκης). Δεν νομίζω να είναι για το μετρό αλλά μάλλον για την αναμόρφωση του πιο γνωστού περιπάτου της Θεσσαλονίκης. Μετά την αναμόρφωση του τμήματος του Λευκού Πύργου ήρθε και η σειρά της παραλίας – ας ελπίσουμε οτι θα διαρκέσει λιγότερο.

  • Το ότι το πρώτο μεγάλο service του Corsa στοίχισε τελικά 330 ευρώ… Εντάξει αυτό δεν έχει να κάνει με την Θεσσαλονίκη ως πόλη αλλά επειδή θα σκάσω αν δεν το γράψω το γράφω εδώ.

Αυτά τα λίγα για την ώρα. Επιστροφή στην Θεσσαλονίκη σε λίγες μέρες…

Από ale3andro

3 σκέψη για το “Θεσσαλονίκη”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.